Podpora uporabnikom

Registrirani uporabniki

Preko spodnjega obrazca registrirani uporabniki dostopate do tehnično podpornih vsebin za Ewon Flexy, OPC Router in KEPWARE OPC Server.

Neregistrirani uporabniki

Če še niste registrirani lahko svoj uporabniški profil za dostop do tehnično podpornih vsebin ustvarite z vnosom podatkov v spodnjem obrazcu.

Ob registraciji se strinjate s Politiko zasebnosti.

Connectivity

Dvosmerno povežite izvore podatkov in njihove ciljne destinacije.

Sodobna proizvodna podjetja obsegajo kompleksne komunikacijske in podatkovne poti. Proizvod, ki omogoča bogato dvosmerno povezljivost med viri in cilji podatkov, se imenuje OPC Router. Slednji v enostavnem uporabniškem vmesniku nudi vzpostavitev komunikacije, programiranje komunikacijskih tokov s pomočjo skriptnega jezika, XML XPath, CSharp in JSON JPath ter pregled nad podatkovnimi tokovi. Programabilnost komunikacije omogoča avtomatizirano izmenjavo podatkov med viri in ciljnimi destinacijami ob različnih pogojih.

Izvori podatkov in ciljne destinacije:

OPC strežniki in naprave z vgrajenim OPC UA/DA


Industrijski printerji


Orodja za komunikacijo


RFID in BAR Code orodja


Baze podatkov


Cloud aplikacije


ERP in IOT orodja


Strojna oprema in pripomočki


O Connectivity-ju

Namen

Sodobna proizvodna podjetja stremijo k zagotavljanju relevantnih proizvodnih podatkov v realnem času za glavne poslovne funkcije (proizvodnja, nabava, finance, planiranje, TOP management in ostali).

Cilji

Preden se lotimo povezovanja virov podatkov in ciljnih destinacij, si je potrebno postaviti cilje Connectivity-ja. Potrebno je identificirati vire in cilje podatkov katere želimo povezati, ter vzpostaviti realne pogoje za njihovo povezovanje.

Predpogoj za Connectivity

Pri podatkovnih virih na strani strojne opreme je potrebno zagotoviti ustrezen izhodni protokol naprav za zajemanje podatkov. Napravam, katere OPC Router ne podpira, se zajem podatkov zagotovi preko Ethernet protokola in OPC serverja. Starejšim napravam (MPI, RS-232/485,...) je potrebno zagotoviti ustrezen prehod na Ethernet, ki je žični protokol za projekte digitalizacije. Sam "Connectivity" se začne, ko imamo vse strojno opremo ožičeno, ter določene izvore podatkov in ciljne destinacije. OPC Router pokrenemo na računalniku oziroma ustrezni strežniški napravi.

Namenjeno proizvodnim podjetjem.


Nabor možnih virov podatkov in ciljnih destinacij

OPC Router podpira 7 skupin virov in ciljnih destinacij podatkov.

Strojna oprema in naprave z vgrajenim OPC UA/DA

Podpora za: CNC Heidenheim, generične Barcore čitalce, Euromap 77, Charm EZ čitalce, vse naprave z vgrajenim OPC UA/DA ter OPC strežnike.

OPC Router vtičniki za strojno opremo in naprave z OPC protokoli.

Baze podatkov

Podpora za: SAP HANA, SQL Server, Influx DB, MongoDB in Oracle baze podatkov.

Vtičniki za baze podatkov - OPC Router

Cloud aplikacije

Podpora za: Azure, Amazon Web Services, Siemens MindSphere ter oblake z MQTT in REST protokoli.

Vtičniki za Cloud aplikacije - OPC Router

ERP & IOT aplikacije

Podpora za: SAP, Microsoft Dynamics, Oracle in proAlpha ERP & IoT orodja.


Printerji

Podpora za: Zebra, Domino, Videojet, Wolke in generične tiskalnike.

OPC Router nudi povezljivost za industrijske printerje oznak in nalepk.

Orodja za komunikacijo

Podpora za: E-mail, Telegram, MS Excel, CSV, Microsoft Teams in Twilio orodja.

OPC Router nudi vtičnike za Office in komunikacijska orodja.

RFID orodja

Podpora za: RFID-AutoID, Turck, Siemens in Harting RFID orodja.

Vtičniki za RFID orodja - OPC Router

Za vzpostavitev komunikacije med posameznim virom podatkov in posamezno ciljno destinacijo potrebujemo PLUG-IN modul za izbrani vir podatkov & ciljno destinacijo ter OPC Router bazni modul. Module se kupuje kot licence za enoletni najem (Subscription licence) ali kot stalne (Perpetual licence).


Programabilnost OPC Router-ja

OPC Router je popolnoma programabilno orodje. V uporabniškem vmesniku je poleg "drag-and-drop" načina vzpostavljanja povezav med viri in ciljnimi destinacijami mogoče enostavno postavljati pogoje komunikacije. Skriptni jezik, XML XPath, CSharp in JSON JPath omogočajo programiranje avtomatiziranih aktivnosti v vaši proizvodnji.

OPC Router je programirljiv

Primer - ko je na proizvodni liniji zaključen delovni nalog 100 kosov nekega proizvoda, PLC preko OPC Router-ja javi tiskalniku, da je potrebno natisniti 100 nalepk s serijskimi številkami za 100 novih kosov. Preko OPC Routerja se v SAP ERP sporoči povečanje zaloge za 100 kosov (vključno s serijskimi številkami), v povratni smeri pa se na proizvodni liniji sproži nov delovni nalog. Z OPC Routerjem je tako mogoče avtomatizirati komunikacijo med proizvodnim in nivojem vodenja. Podatkovno komunikacijski tokovi so tako poenostavljeni.


Potrebujete DEMO, bi želeli preizkusiti OPC Router?

Nič lažjega, kliknite tukaj. V kolikor potrebujete tehnično aplikativno pomoč, nam pišite na info@inea-rbt.si.