Podpora uporabnikom

Registrirani uporabniki

Preko spodnjega obrazca registrirani uporabniki dostopate do tehnično podpornih vsebin za Ewon Flexy, OPC Router in KEPWARE OPC Server.

Neregistrirani uporabniki

Če še niste registrirani lahko svoj uporabniški profil za dostop do tehnično podpornih vsebin ustvarite z vnosom podatkov v spodnjem obrazcu.

Ob registraciji se strinjate s Politiko zasebnosti.

Daljinsko zajemanje podatkov

Ewon Flexy - sodobna rešitev daljinskega zajema podatkov za različne potrebe.

Zajem podatkov za DATA Logging in poročila


Zajem podatkov za pošiljanje v baze podatkov


Zajem podatkov za Web HMI vizualizacijo in KPI indikatorje


Zajem podatkov za napredne rešitve vizualizacije


Zajem podatkov za potrebe IIoT aplikacij

Kako deluje daljinski zajem podatkov?

Korak 01

Modularni modem Ewon Flexy namestimo ob PLC krmilniku oziroma HMI panelu. Zagotovimo napajanje, povezavo med modemom in napravo ter povezavo z internetom (Ethernet, WiFi ali GSM).

Korak 02

V WEB konfiguracijskem orodju določimo PLC TAGe (max 2500 TAGov). Slednji so definirani kot vrednosti v absolutnem ali relativnem smislu, za omejen čas se hrani do 1 mio točk s časovno oznako.

Korak 03

Podatki se pošiljajo na Talk2M, varnostno certificirano oblačno storitev za prenos podatkov k uporabniku. Podatki so od tukaj naprej na voljo za različne namene.

Korak 04

Daljinsko zajeti podatki so na voljo za zapisovanje v baze podatkov, izdelavo periodičnih poročil, enostavno in napredno vizualizacijo ter za druge (IIOT) aplikacije.

Namenjeno strojegradnikom, sistemskim integratorjem in proizvodnim podjetjem.


Osnovne karakteristike modemov Ewon Flexy za daljinski zajem podatkov

Bogate funkcije v kompaktni obliki

  • modem Ewon Flexy 205 je modularne zasnove z dvema režama za dodatne kartice
  • 4 Ethernet vhodi za povezovanje v lokalno internetno mrežo in z napravo (PLC/HMI)
  • povezovanje v internet preko Ethernet žične povezave ter GSM in WiFi
  • vgrajeni OPC Server omogoča instantno integracijo v vodstvene nivoje podjetja
  • vgrajene funkcije: 1. VPN povezovanje, 2. daljinski zajem podatkov, 3. pregledovanje KPI indikatorjev, 4. alarmna obvestila, 5. Web HMI nadzorne plošče, 6. zgodovinsko zapisovanje in pregledovanje podatkov, 7. OPC Server
Zmogljiv modularni modem za daljinski dostop do oddaljenih strojev in zajem podatkov iz oddaljene lokacije.

Kaj lahko storimo z daljinsko zajetimi podatki?

Ko so podatki enkrat v interni bazi modema oziroma v Talk2M oblaku...

Data Logging, poročila in baze podatkov

Po meri nastavite periodično pošiljanje podatkov s časovno oznako iz povezanih strojev v vašo bazo podatkov v .CSV obliki. Podatki so tako vedno na voljo za pregledovanje historičnih trendov.

KPI indikatorji

Vsak zajeti PLC TAG lahko prikazujete kot indikator uspešnosti. Za vsak povezani stroj v M2Web portalu lahko pregledujete do 6 indikatorjev uspešnosti.

Web Server HMI nadzorne plošče

Po meri oblikujte HMI nadzorne plošče, ki so dostopne lokalno ali daljinsko preko brskalnika. V orodju viewON s pomočjo knjižnice grafičnih elementov in predlog oblikujte nadzorne plošče po vaših željah.

Napredna vizualizacija

Ewon Flexy kot modem lahko deluje kot točka za zajem podatkov iz oddaljenih lokacij za naprednejšo SCADA vizualizacijo (ICONICS).

Prejemanje alarmov

Za vsak zajeti PLC TAG lahko določimo 4 mejne vrednosti. Ob preseganju vrednosti Ewon Flexy preko SMSa ali E-Maila pošlje alarmno opozorilo z vrednostjo/statusom.

Pošiljanje podatkov v IIOT aplikacije

Daljinsko zajete podatke preko MQTT protokola pošiljajte v Azure Cloud, ThingWorx, MindSphere, Amazon Web Services, platformo i4Cube in ostale IIOT aplikacije.

Za brezmejno povezljivost zajetih podatkov z vašimi specifičnimi aplikacijami lahko razvijate namenske konektorje preko API vmesnika.


Ewon Flexy podpira PLC krmilnike in HMI panele vseh znanih svetovnih proizvajalcev

Od Mitsubishi Electrica, Siemensa, Omrona, Schneiderja, Beckhoffa in drugih proizvajalcev.

Vgrajeni gonilniki omogočajo zajem TAGov iz registrov PLC krmilnikov različnih proizvajalcev, kar omogoča hitro integracijo opreme. Dodatno programiranje in kode niso potrebne. Povezljivost za Mitsubishi Electric, Siemens, Omron, Allen Bradley, Schneider, Hitachi, ABB, Vipa, ODVA, Modbus, Weintek, Beckhoff, B&R, Crouzet in druge znamke. Ewon Flexy se s pomočjo vgrajenih gonilnikov povezuje neposredno v register PLC krmilnika.


Fleksibilni načini povezovanja