Podpora uporabnikom

Registrirani uporabniki

Preko spodnjega obrazca registrirani uporabniki dostopate do tehnično podpornih vsebin za Ewon Flexy, OPC Router in KEPWARE OPC Server.

Neregistrirani uporabniki

Če še niste registrirani lahko svoj uporabniški profil za dostop do tehnično podpornih vsebin ustvarite z vnosom podatkov v spodnjem obrazcu.

Ob registraciji se strinjate s Politiko zasebnosti.

Lokalni zajem in optimizacija podatkov

Zajem podatkov iz strojev je predpogoj za digitalizacijo. Ko so podatki enkrat zajeti so možnosti za njihovo nadaljnjo uporabo neomejene.

Zajem za pošiljanje v baze podatkov


Zajem za potrebe vizualizacije


Zajem za potrebe MES in ERP sistemov


Zajem za potrebe IIoT in drugih aplikacij


Kako se lotiti lokalnega zajema podatkov?

Za manjša proizvodnja podjetja in "enostavne" strojne parke

Za srednja/velika proizvodna podjetja in "kompleksne" strojne parke

Za manjša proizvodnja podjetja z manjšim številom strojev in običajnimi PLC protokoli (Mitsubishi, Siemens, Allen Bradley, Beckhoff,...; CC-Link, Profinet, EtherNet/IP, EtherCAT,...) je stroškovno najbolj ugodna rešitev uporaba modema Ewon Flexy z vgrajenim OPC strežnikom. Z vgrajenimi gonilniki za vse najbolj znane proizvajalce PLC krmilnikov ter razširitvenimi karticami je mogoč lokalni zajem podatkov tudi iz zelo starih PLC krmilnikov/strojev.

Za srednja in velika proizvodna podjetja ter za proizvodnje s stroji s specifičnimi komunikacijskimi protokoli je potrebno uporabiti OPC strežnik. OPC strežnik deluje kot knjižnica gonilnikov za različne industrijske naprave (pogoni, senzorji, PLC krmilniki, CNC stroji, stroji za brizganje plastike, tehtnice, senzorji za pretok fluidov & merjenje navora,...). OPC Server skrbi za zajem podatkov in centralizacijo podatkovnih tokov iz strojev.

Lokalni zajem preko modema Flexy
Lokalni zajem preko OPC Serverja

Lokalni zajem podatkov z modemom Ewon Flexy

Karakteristike OPC funkcij modema Ewon Flexy:

 • vgrajeni gonilniki omogočajo branje podatkov iz PLC krmilnikov in HMI panelov - dodatne kode niso potrebne
 • OPC Server funkcija omogoča prevajanje specifičnih PLC protokolov na enotni OPC protokol
 • razširitvene kartice IO, RS232/422/485 in MPI omogočajo digitalizacijo starejših strojev

Ostale funkcije modema Ewon Flexy

 • modem Ewon Flexy je v osnovi namenjen daljinskemu dostopu do naprav in daljinskemu zajemu podatkov
 • povezovanje v internet preko Ethernet žične povezave ter GSM in WiFi
 • modem Ewon Flexy 205 je modularne zasnove z dvema režama za dodatne kartice
 • 4 Ethernet vhodi za povezovanje v lokalno internetno mrežo in z napravo (PLC/HMI)
 • vgrajene funkcije: 1. VPN povezovanje, 2. daljinski zajem podatkov, 3. pregledovanje KPI indikatorjev, 4. alarmna obvestila, 5. Web HMI nadzorne plošče, 6. zgodovinsko zapisovanje in pregledovanje podatkov, in 7. OPC Server
 • daljinsko zajete podatke je mogoče vizualizirati v obliki Web HMI panelov, KPI indikatorjev in panelov po želji uporabnika
Ewon Flexy modularni modem za daljinski dostop do naprav in daljinsko zajemanje podatkov iz oddaljenih lokacij.

Ewon Flexy podpira PLC krmilnike in HMI panele vseh znanih svetovnih proizvajalcev

Od Mitsubishi Electrica, Siemensa, Omrona in Schneiderja, do Beckhoffa.

Vgrajeni gonilniki omogočajo zajem TAGov iz registrov PLC krmilnikov različnih proizvajalcev, kar omogoča hitro integracijo opreme. Dodatno programiranje in kode niso potrebne. Povezljivost za Mitsubishi Electric, Siemens, Omron, Allen Bradley, Schneider, Hitachi, ABB, Vipa, ODVA, Modbus, Weintek, Beckhoff, B&R, Crouzet in druge znamke. Ewon Flexy se s pomočjo vgrajenih gonilnikov povezuje neposredno v register PLC krmilnika.Razširitvene kartice


Lokalni zajem podatkov preko OPC Serverja

Za srednje in velike proizvodnje je upravičen vložek v OPC Server (KEPServerEX), ki omogoča zajem in centralizacijo podatkov ter pregled nad podatkovnimi tokovi.

Vzpostavljanje lokalnega zajema podatkov z OPC Serverjem po korakih.

Korak 01

Pred začetkom zajemanja podatkov je potrebno napraviti popis strojnega parka ter oceniti pripravljenost strojev na povezovanje. Osnovni žični protokol za zajemanje podatkov iz strojev je Ethernet.

Korak 02

Stroje se ožiči in poveže na računalnik ali strojno strežniško enoto, kjer bo deloval OPC Server. OPC Server vsebuje številne gonilnike, ki omogočajo branje in zajemanje podatkov iz specifičnih proizvodnih naprav (pogoni, CNC, PLC, tehtnice, merilci,...).

Korak 03

Podatki so centralizirani na OPC strežniku in pripravljeni za nadaljnji odjem. Podatke lahko pošiljamo naprej na razne (IIoT) aplikacije, v MES/ERP sisteme, v baze podatkov, v aplikacije vizualizacije in ostale aplikacije.


Karakteristike OPC strežnika KEPServerEX:

 • KEPServerEX je komunikacijska platforma, ki zagotavlja en vir podatkov iz naprav industrijske avtomatizacije za aplikacije uporabnika
 • pregled nad podatkovnimi tokovi je mogoč preko skupnega intuitivnega uporabniškega vmesnika
 • platforma deluje kot knjižnica z več kot 150 gonilniki naprav, klientov in naprednih plug-inov za povezovanje naprav najbolj znanih dobaviteljev strojne opreme (Mitsubishi Electric, Allen Bradley, GE, Omron, Schneider, Siemens,...) in industrijskih iniciativ (MTConnect, DNP3, IEC 61580/60870 in BACnet)
 • KEPServerEX nudi dostop do aplikacij kot so ERP, MES, HMI in SCADA preko OPC in lastnih protokolov
 • dostop do aplikacij je možen preko novih IoT vizualizacijskih in analitičnih produktov preko MQTT, REST ter ostalih IT usmerjenih protokolov
OPC strežniška platforma KEPServerEX

Bi želeli preizkusiti testno verzijo platforme KEPServerEX? Kliknite tukaj.