Podpora uporabnikom

Registrirani uporabniki

Preko spodnjega obrazca registrirani uporabniki dostopate do tehnično podpornih vsebin za Ewon Flexy, OPC Router in KEPWARE OPC Server.

Neregistrirani uporabniki

Če še niste registrirani lahko svoj uporabniški profil za dostop do tehnično podpornih vsebin ustvarite z vnosom podatkov v spodnjem obrazcu.

Ob registraciji se strinjate s Politiko zasebnosti.

Vizualizacija proizvodnih procesov

V sodobnih proizvodnih okoljih je vizualizacija naprav in proizvodnih procesov skoraj nujna za pravočasne poslovne odločitve.

Za proizvodna podjetja:

Spremljanje proizvodnje in

različnih objektov v realnem času v 2D in 3D obliki


Vizualizacija po meri glede na

kompleksnost in specifičnost proizvodnih procesov

Za OEM & SYS:

Spremljanje učinkovitosti strojev

v obdobju po zagonu, tekom vzdrževanja in v garancijski dobi


Korekcijske prilagoditve stroja in

linij glede na doseženo učinkovitost


Enostavna vizualizacija z modemom Ewon Flexy

Za proizvodnje z manjšim strojnim parkom ter za OEM in SYS je stroškovno ugodna rešitev uporaba modema Ewon Flexy. Vgrajeni M2Web grafični vmesnik omogoča daljinsko pregledovanje Web HMI zaslonov za vsak povezani stroj na katerem je vgrajen Ewon Flexy.

Napredna vizualizacija (ICONICS SCADA)

Za proizvodna podjetja s srednjim in velikim strojnim parkom so primerne SCADA rešitve. V okviru ICONICS SCADA rešitev nudimo napredne funkcionalnosti v 2D in 3D prikazu za vse vrste proizvodenj ter različne infrastrukturne objekte.


Enostavna HMI vizualizacija (Flexy)
Napredna SCADA vizualizacija (ICONICS)
Osnovna vizualizacija (modem Ewon Flexy)

Modem Ewon Flexy, čigar osnovna lastnost je daljinski zajem podatkov iz oddaljenih lokacij, omogoča tudi vizualizacijo zajetih podatkov. Paketna rešitev nudi pregledovanje Web HMI panelov za vsako povezano napravo v orodju M2Web ter grafično kreacijo Web HMI plošč v orodju viewON.

 • osnovo za Web HMI vizualizacijo stroja in procesa Ewon Flexy omogoča s funkcijo zajemanja podatkov iz vseh bolj znanih PLC krmilnikov in HMI panelov
 • Web HMI zasloni so dostopni preko brskalnika na osebnem računalniku in pametni napravi
 • uporabnik lahko hitro in enostavno kreira nadzorne HMI plošče v grafičnem orodju ViewON – na voljo so predloge in knjižnica elementov za HMI zaslone
 • Ewon Flexy z vgrajenim Web HMI strežnikom v skoraj realnem času omogoča pregledovanje dinamičnih HMI zaslonov ter pregledovanje alarmov, zgodovine in „data-logging“ trendov
 • HMI vizualizacija na pametnih napravah nadomešča potrebo po zunanji HMI enoti na stroju
Ewon Flexy omogoča funkcijo dinamičnih HMI ekranov

Osnovne karakteristike modemov Ewon Flexy za vzpostavljanje KPI indikatorjev

Bogate funkcije v kompaktni obliki

 • Ewon Flexy 205 je modem za daljinski dostop do strojev in daljinsko zajemanje podatkov iz oddaljenih naprav
 • v osnovi ima modem 4 Ethernet vhode za povezovanje v lokalno internetno mrežo, za povezovanje z napravo (PLC/HMI) ter za konfiguriranje preko Ethernet kabla
 • modem je modularen, na voljo sta dve mesti za razširitvene kartice
 • povezovanje v internet je mogoče preko Ethernet žične povezave in WiFi-ja v lokalno mrežo, ter preko GSM omrežja
 • vgrajeni OPC Server omogoča instantno digitalizacijo povezanega stroja ter integracijo v vodstvene nivoje podjetja
 • vgrajene funkcije: 1. VPN povezovanje za daljinski dostop do naprav, 2. daljinski zajem podatkov iz oddaljenih lokacij, 3. pregledovanje KPI indikatorjev, 4. alarmna obvestila, 5. Web HMI nadzorne plošče ter 6. zgodovinsko zapisovanje in pregledovanje podatkov
Zmogljiv modularni modem za daljinski dostop do oddaljenih strojev in zajem podatkov iz oddaljene lokacije.

Kompatibilnost s PLC krmilniki in HMI paneli različnih proizvajalcev

Vgrajeni gonilniki modema Ewon Flexy omogočajo zajem TAGov iz registrov PLC krmilnikov različnih proizvajalcev, kar omogoča hitro integracijo opreme. Dodatno programiranje in kode niso potrebne. Povezljivost za Mitsubishi Electric, Siemens, Omron, Allen Bradley, Schneider, Hitachi, ABB, Vipa, ODVA, Modbus, Weintek, Beckhoff, B&R, Crouzet in druge znamke. Ewon Flexy se s pomočjo vgrajenih gonilnikov povezuje neposredno v register PLC krmilnika.

Razširitvene kartice

Napredna SCADA vizualizacija (ICONICS)

Iconics nudi napredne 2D in 3D SCADA rešitve za vse vrste proizvodenj in za vse vrste objektov (od proizvodnih obratov do predorov, mostov in bolnic). Na voljo so različni moduli za različne potrebe vizualizacije.

Koncept vizualizacije z Iconics SCADO:

 • Iconics SCADA temelji na različnih modulih
 • osnovni SCADA modul je GENESIS64, ki vključuje OPC, BACnet, Modbus in tehnologije za standardne baze podatkov, ter povezljivost proizvodnih procesov, stavb in poslovnih sistemov
 • ostali moduli so namenski glede na tip aplikacije ter analitiko in prikaz zajetih podatkov

Kliknite za več informacij na spodnje module.


Razmišljate o SCADA vizualizaciji?

Pri nas nudimo popolno aplikativno in tehnično podporo, za vaše proizvodne procese lahko izdelamo tudi DEMO prikaz vaše bodoče SCADA vizualizacije. Skupaj s certificiranimi ICONICS sistemskimi integratorji nudimo izdelavo SCADA projektov na ključ.